Słodki deser – naleśniki – „Laboratoria przyszłości”, pracownia gastronomiczna

Słodki deser – naleśniki – „Laboratoria przyszłości”, pracownia gastronomiczna

Naleśniki to niby prosty przepis, ale samo smażenie nawet wielu dorosłym przysparza problemów. Z zadaniem przygotowania naleśników postanowiła się zmierzyć grupa uczniów z klasy 6 na zajęciach Laboratoria Przyszłości. Wszystkie składniki bezbłędnie przygotowali według przepisu. Rozczynili ciasto dobrej konsystencji, czas smażyć. Każdy śmiałek przygotował jeden naleśnik i wypełnił ulubionym nadzieniem, uczniowie do wyboru mieli dżem, nutellę, owoce i bitą śmietanę. Dumni z przygotowanej potrawy przystąpili do konsumpcji.

Ostatnie aktualności

KONKURSY – PLASTYCZNY, EKOLOGICZNY, RODZINNY

W ramach realizacji projektu „Eko postawy, czyli promocja niskoemisyjnego transportu wśród dzieci i młodzieży oraz ich rodziców Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Rozogach”

WARSZTATY NA TEMAT EKO POSTAW

Celem organizacji trzech warsztatów w ramach projektu „Eko postawy, czyli promocja niskoemisyjnego transportu wśród dzieci i młodzieży oraz ich rodziców Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła