Laboratoria Przyszłości – Pracownia Gastronomiczna – Pieczemy jabłecznik

Laboratoria Przyszłości – Pracownia Gastronomiczna – Pieczemy jabłecznik

Na zajęciach Laboratoria Przyszłości nasi uczniowie mieli okazję spróbować swoich sił w kuchni, przygotowując i piekąc jabłecznik! Jesień to idealny czas na jabłka, które właśnie teraz są najsmaczniejsze i najbardziej dostępne. Dzięki temu nasi uczniowie mogli doświadczyć, jak z prostych, świeżych składników można stworzyć zdrowe i smaczne wypieki. Pod okiem nauczyciela uczniowie poznali kolejne etapy pieczenia – od obierania jabłek, przez wyrabianie ciasta, aż po dekorowanie gotowego wypieku. To praktyczne podejście do nauki pozwoliło im rozwijać umiejętności kulinarne, a jednocześnie świetnie się bawić. Wspólne pieczenie nie tylko integrowało grupę, ale również uczyło współpracy i odpowiedzialności za zadania. Na koniec wszyscy mogli delektować się pysznym jabłecznikiem, który smakował wyśmienicie. Praktyczne zajęcia w kuchni to doskonały sposób na połączenie nauki z kreatywną zabawą.

#LaboratoriaPrzyszłości  #LaboratoriaPrzyszlosci,

Ostatnie aktualności

KONKURSY – PLASTYCZNY, EKOLOGICZNY, RODZINNY

W ramach realizacji projektu „Eko postawy, czyli promocja niskoemisyjnego transportu wśród dzieci i młodzieży oraz ich rodziców Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Rozogach”

WARSZTATY NA TEMAT EKO POSTAW

Celem organizacji trzech warsztatów w ramach projektu „Eko postawy, czyli promocja niskoemisyjnego transportu wśród dzieci i młodzieży oraz ich rodziców Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła