Kulinarnie po świecie – Laboratoria przyszłości, pracownia gastronomiczna

Kulinarnie po świecie – Laboratoria przyszłości, pracownia gastronomiczna

Podczas kolejnych zajęć w ramach zajęć Laboratoria Przyszłości uczniowie przygotowywali pizzę. Nie pierwszy raz uczestniczyli w zajęciach kulinarnych, więc szybko przystąpili do działania. Grupy przeanalizowały co należy zrobić, aby praca przebiegła sprawie i bezpiecznie. Rozdzielili między  siebie zadania. Rozpoczęli od przygotowania ciasta, następnie przygotowali składniki, które chcieli położyć na wierzchu – tarli ser, kroili pieczarki, paprykę, szynkę oraz salami. Wszyscy spisali się celująco. Połączyliśmy naukę z przyjemnością, czego efektem były pyszne pizze, a ich zapach unosił się po całej Szkole.

Ostatnie aktualności

KONKURSY – PLASTYCZNY, EKOLOGICZNY, RODZINNY

W ramach realizacji projektu „Eko postawy, czyli promocja niskoemisyjnego transportu wśród dzieci i młodzieży oraz ich rodziców Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Rozogach”

WARSZTATY NA TEMAT EKO POSTAW

Celem organizacji trzech warsztatów w ramach projektu „Eko postawy, czyli promocja niskoemisyjnego transportu wśród dzieci i młodzieży oraz ich rodziców Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła